• Breaking News

  Saturday, November 18, 2017

  10 perkara yang perlu anda ketahui tentang Miss World 2017 Manushi Chhillar
  Please subscribe to our youtube channel BHASKBAN


  Video Embed by :Bhaskban


  Terdapat 118 peserta yang cuba memenangi mahkota Miss World Sabtu lalu di Sanya, China. Pada akhir petang, akhirnya Miss India, Manushi Chhillar, yang dinobatkan sebagai mahkota. Manushi Chhillar, memenangi pertandingan Miss World di hadapan Stephanie Hill, Miss England, dan Andrea Meza, Miss Mexico. Kemenangan itu datang 17 tahun selepas Priyanka Chopra memenangi mahkota Miss World pada 2000. Cik Manushi dinobatkan oleh pemenang Miss World 2016, Miss Puerto Rico, Stephanie Del Valle. Ini juga menandakan kemenangan kejuaraan Miss World keenam India. Reita Faria adalah wanita India pertama yang memenangi gelaran pada tahun 1966. Selepas Faria, Aishwariya Rai Bachchan memenangi gelaran Miss World pada tahun 1994. Selepas Puan Aishwariya Rai Bachchan, Diana Haydan dinobatkan sebagai Miss World pada tahun 1997, diikuti oleh Yukta Mookhey dalam 1999 dan Priyanka Chopra pada tahun 2000. Cik Manushi berasal dari Haryana dan berumur 20 tahun.
  Manushi Chhillar belajar perubatan dan mahu menjadi pakar bedah jantung.
  Cik Manushi merancang untuk membuka hospital-hospital amal di kawasan luar bandar.
  Dia juga seorang peguam bela untuk kebersihan haid.
  Cik Manushi belajar di Sekolah St. Thomas di New Delhi dan Kolej Perubatan Negeri Bhagat Phool Singh untuk Wanita di Sonepat, Haryana.
  Manushi Chhillar adalah penyanyi klasik terlatih.
  Dia juga suka sukan luaran dan bersemangat tentang selam skuba, snorkeling dan melompat bungee.
  Bapa Manushi, Dr. Mitra Basu Chhillar, adalah seorang penyelidik dalam organisasi Pertahanan dan Penyelidikan Pertahanan.
  Ibu Manushi, Dr. Neelam Chhillar adalah Profesor Madya dan Ketua Jabatan Neurokimia di Institut Perilaku Manusia dan Sains Bersekutu.
  Mottos peribadi, seperti yang disebutkan di laman web Miss World, adalah: "Apabila anda berhenti bermimpi, anda berhenti hidup" dan "Keberanian untuk mengejar mimpi anda dan keupayaan untuk mempercayai diri anda menjadikan kehidupan bernilai hidup".
  Selepas dia sampai di lima teratas, Cik Manushi Chhillar telah ditanya semasa sesi Q & A yang profesionya dianggap sebagai gaji tertinggi dan mengapa diperoleh. Dalam jawapannya, dia berkata bahawa ibunya adalah inspirasi terbaik dalam hidupnya dan ibu-ibu itu patut mendapat penghormatan yang tertinggi.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Post a Comment

  Item Reviewed: 10 perkara yang perlu anda ketahui tentang Miss World 2017 Manushi Chhillar Rating: 5 Reviewed By: Bhaskar Banerjee
  Scroll to Top